Sinema Sayfam

Ölmek İçin Zaman Yok Yine Ertelendi

No Time to Die

25. James Bond taksimi No Time to Die-Ölmek İçin Zaman Yok filminin gösteriminin ertelendiği doğrulandı. Filmin en başta dünya çapında Nisan 2020’de gösterime girmesi planlanmıştı. Ancak önce Kasım 2020 tarihine ertelenmişti ve en son olarak da 2 Nisan 2021’de sinemalarda gösterileceği duyurulmuştu.

New York ve Los Angeles’da ABD’nin en büyük iki piyasasında sinemalar hala kapalı ve ne zaman açılacağı öngörülemiyor. Avrupa’daki COVID-19 vakaları her hafta önemli ölçüde artıyor. Ayrıca, Christopher Nolan’ın Tenet’inin bile ABD’de istenilen gişeye ulaşamadığı hesaba katılırsa Ölmek İçin Zaman Yok’un yapımcılarının neden filmin gösterime gireceği tarihi ertelediği daha iyi anlaşılabiliyor.

Yapımcı firma MGM şüphesiz ki bir panik içerisinde. Bond stüdyosu artık en son James Bond filmlerinin haklarını başka yapımcı firmalara satmak istediği konuşuluyor; ancal istedikleri fiyatın 650-700 milyon dolar olduğu da söylentiler arasında.

Ortalıkta dolaşan haberlere göre Ölmek İçin Zaman Yok gecikmeleri, faizleriyle birlikte MGM’ye ayda 1 milyon dolara mal oluyor. MGM tarafından talep edilen 650 milyon dolarlık fiyat etiketini karşılamaya  Netflix’in bile istekli olmadığı biliniyor.

Bu son Bond filmini sinemalarda değil de online olarak göreceğimizi söylemek artık kehanet olmaz; hele ki başarısız Tenet deneyinden sonra. Artık her her stüdyo, ödüllü ve gişe rekorları kırabilecek filmlerini erteledi. COVID vakaları tek hanelere indirilene kadar hiçbir önemli filmin sinemalarda gösterime girmeyeceği artık açık.

Exit mobile version