13.2 C
İstanbul
GenelAlev Alev 1. Bölüm - Ön İnceleme ve Karakterler

Alev Alev 1. Bölüm – Ön İnceleme ve Karakterler

Alev Alev korkunç bir yangının değiştirdiği yaşamların öyküsü… Show TV’de yayınlanacak dizi eğer beklendiği kadar kaliteli bir duruş sergilerse yerli yapımlar arasında şu ana kadar yapılmış en iyi dizilerden birisi olacak.

Yapımın geniş bir oyuncu kadrosu olacak ancak temelde Cemre, Çiçek ve Rüya isimli üç kadının etrafında gelişen olaylar esas alınacak.

Şimdi dizinin karakterlerini tanıyalım ve ilk bölümde yaşanacaklara bir göz atalım.

Demet Evgar’ın canlandıracağı Cemre karakteri çok zengin ve imtiyazlı bir adamın yani Çelebi’nin eşidir. Çelebi dış dünyaya karşı farklı bir imaj çizse de özellikle karısı ile baş başa kaldığında bir despottan başka bir şey değildir. Karısına fiziksel olarak zarar da veren bu adam karısı Çiçek’i hayatından bezdirmiştir.

Cemre kocasından öylesine bıkmıştır ki hayatında yeni bir başlangıç yapabilmek için fırsat kollamaktadır. Ancak kocası o kadar etkili bir adamdır ki gizlice görüştüğü boşanma avukatları bile Çelebi’nin etkisi altındadır.

Bu arada Cemre’nin gizlice görüştüğü bir adam da vardır. Ancak sonuç olarak Çelebi ne kızını ne de karısını rahat bırakacak onlara alan açacak bir karakter asla değildir. Tam aksine karısının hayatını zehir etmektedir.

Cemre fragmanda gördüğümüz üzere yangının çıktığı gece aslında kızını alarak kaçma planları yapmıştır. Ancak işler onun umduğu gibi gitmeyecek.

Dilan Çiçek Deniz’in karakteri Rüya ve Hazar Ergüçlü’nün karakteri Çiçek’e birlikte bakalım. Çiçek uzun zamandır yaklaşık 15 yıldır Rüya’ların evinde çalışan bir hizmetlidir. Bekar bir genç kız olan Rüya ile arası çok iyidir ve aralarından su sızmaz.

Bu arada Cemre ve Rüya arasında bir akrabalık bulunmaktadır. Cemre, Rüya’nın teyzesidir. Bunu da not olarak belirteyim.

Rüya’nın bekardır ve görünüşe göre kendisini seven İskender adında bir nişanlısı vardır; Çiçek’se evlidir. Çiçek ve Rüya’nın arasının çok iyi olduğunu söylemiştim. Ancak Çiçek her şeye rağmen kocası ile gizlice şehirden hatta ülkeden ayrılma planları yapmaktadır; çünkü özellikle kocası onun hizmetçi olarak kalmasını istememektedir. Yeni bir ülkede yeni bir başlangıç yapmak istemektedir; hatta bir hafta içerisinde şehirden gemiyle ayrılmak için bilet bile almıştır.

Onların bu planından Rüya’nın haberi yoktur ve Çiçek bundan vicdanen rahatsızdır ancak yine de Rüya’ya bir şey söylemez.

Yangın Olayı bu karakterlerin hayatlarını tamamen değiştirecek. Bunun nasıl olacağını kısaca anlatayım.

Alev Alev dizi incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img