15.1 C
İstanbul
KategorilerDramVahşi Bellek - Memory (2006)

Vahşi Bellek – Memory (2006)

Türkçeye Vahşi Bellek olarak uyarlanan Memory aslında hafıza anlamına geliyor. Kanada ve Amerika ortak yapımı bu filmin senaryosuna bakınca tabii ki orijinal adın filme daha uygun olduğu anlaşılabiliyor. Memory; korku, drama ve gizem tarzında bir yapım. Filmin konusu yapımın orijinal tanıtımında şöyle aktarılıyor: “Bir tıp araştırmacısı, bir seri katilin genetik olarak saklanan anılarını araştırmak için emekli bir doktorla birlikte çalışır.”

Orijinal Adı: Memory

Tür: Drama, korku, gizem

Yönetmen: Bennett Davlin

Ülke: Amerika, Kanada

Gösterim Tarihi: 27 Aralık 2006 (Arjantin)

Oyuncular: Dennis Hopper, Billy Zane, Tricia Helfer, Ann-Margret, Terry Chen

Süre: 1 saat 38 dakika

Filmin konusunu spoiler vermeden biraz daha açabiliriz. Taylor Briggs hayatını Alzheimer (Alzaymır) hastalığının tedavisi üzerine harcayan bir bilim adamıdır. Ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Bir gün eline tesadüfen bulaşan bir tür gizemli toz sonrasında oldukça gerçekçi hayaller görmeye başlar. Bir süre sonra bu hayallerinin belli bir yaşanmışlığa ait olduğu ortaya çıkar. 

Vahşi Bellek adlı bu yapım adım adım çözülen gizemleri, parçaların yavaş yavaş birleştiği sırlı olayları sevenler için ortalama kalitelide bir yapım. Pek çok sahnede çekim tekniklerinin, ses ve özel efektlerin yetersizliği ve acemiliği göze batıyor. Konu bence gayet güzel ama kurgu oldukça sıradan ve izleyiciyi çoğu noktada sıkıyor. Ben gizem filmlerini çok severim ama bu filmi seyrederken kendimi tam iki kez uyuklarken buldum.

Filmin sonunda tüm parçaların birleştiği film gizem severlere hitap ediyor ancak maalesef ilgi çekici konusuna rağmen sıradanlıktan kendisini kurtaramamış. Ben filmin sonundaki “sürpriz” kişiyi kolaylıkla tahmin etmiştim ve yanılmadım. Çoğu kişinin de benim gibi doğru sonuca kolaylıkla ulaşabileceğine eminim.

Sonuç olarak Vahşi Bellek (Memory), ortama veya ortalamanın bir tık altında, 10 üzerinden 5 ya da en fazla 6 puan alabilecek, güzel bir senaryoya sahip olmasına rağmen kurguda ve özel efektlerde çuvallamış bir gizem filmi.

Seyredip seyretme konusunda tercih sizin. Şahsen benim film sona erince keşke vaktimi harcamasaydım dediğim bir yapım oldu. Bu arada filmde Lucifer dizisinin Charlotte’u Tricia Helfer’ı seyretmek güzeldi.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img