13.2 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguRaised by Wolves Bölüm 8 ve 9'da Neler Yaşandı?

Raised by Wolves Bölüm 8 ve 9’da Neler Yaşandı?

Raised by Wolves 8. bölüm ve 9. bölüm yayınlandı. Bu yazıda bu bölümlerde neler yaşandığına göz atalım.

Raised by Wolves Bölüm 8

Raised by Wolves 8. bölüm Marcus’un inanılmaz değişimiyle başlıyor. Önceki bölümde kendisinin kehanetteki yetim çocuk olduğunu söyleyen Marcus bu bölümün başında bir rüyada önce yüzünü kesmeye çalışıyor ve sürekli “Kim olduğunu biliyorum” diyor kendi kendine.

Marcus’un artık tamamen Sol’e inandığı görülüyor. O en katı Mitraik’ten daha inançlı görünüyor.

Hunter, Baba’nın sistemlerini kurcalamaya başlıyor. Onun sürekli tekrar eden el hareketini bir kod olduğunu anlıyor. Mors alfabesinde bir kod. “Sol ışıktır.”

Anne, Mitraik’ların daha önceden düşürdüğü gemisine giderek kendisini tamir etmeye çalışıyor. Bu sırada karnında tam olarak ne olduğunu bilmediği bir şeyler olduğunu fark ediyor.

Marcus, Paul ve Sue üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş kaybetmeye başlıyor ve onları farkında olmadan kendisinden uzaklaştırıyor. Hem Sue hem de Paul artık onun eski Marcus olmadığını ve çok değiştiğini fark ediyor. Sue ve Paul sonunda, Marcus’tan kaçmaya karar veriyorlar. Marcus bunu fark etmekte gecikmiyor ve Sue’yu hapsediyor.

Bir süre sonra Marcus iyice kontrolden çıkıyor ve Sol ile konuşmaya çalışıp ondan bir işaret bekliyor. Bu sırada dışarıya kaçmayı başaran Campioun kiliseyi yakıyor. Marcus bu yangının beklediği işaret olduğunu düşünerek seviniyor. Çıkan arbededen yararlanan Sue, Paul, Holly ve Vita Marcus’un elinden kurtuluyor. Bu grup daha sonra Campion ile buluşuyor.

Bu arada dışarıda dolaşmakta olan Tempest, Anne’yi buluyor; ancak anne Tempest’ı koruma dürtüsüyle onu yanından uzaklaşması için uyarıyor.

Bölüm sonunda anne simülasyona tekrar bağlanıyor. Kendi içerisindeki garipliği anlamak istiyor. Burada inanılmaz bir şey öğreniyor. Anne karnında bir çocuk taşıyor. Bu çocuğun bir önceki bölümde simülasyonda gerçekleşen cinsel ilişkiden olduğu ortaya çıkıyor.

Anne bunun nasıl olduğunu kavrayamasa da karnındaki çocuk gerçektir. Simülasyondan dışarıya çıkan anne karnında çocuğunu hissetmeye başlar. İnsanlığın geleceği Anne’nin karnındadır.

Raised by Wolves

 Raised by Wolves Bölüm 9

Tempest, gemi yıkıntısının etrafından ayrılmaz ve Anne’yi bulma ümidiyle tekrar geminin içerisine girer. Gemide kendisine tecavüz eden teneke kafayı görür. Teneke kafa fiziksel olarak zayıftır ve Tempest onu öldürmek ister ama tam bu sırada Anne gelir ve onu kurtarır.

Anne, Tempest’in şaşkın bakışları arasında onun kanıyla kendi fetüsünü bekleme başlar. Anne, Tempest’e karnında bir bebek olduğunu söyler.

Marcus yalnız kalmıştır ve ne yapacağını bilemez. Şaşkınlık içinde Sol’e yalvarmaya başlar.

Bu arada Hunter, Baba’nın elinde görülen sıra dışı bir durumu değerlendirir ve onu eski programına (Baba’ya) döndürmenin yollarını arar. Bunun için bir şifreye ihtiyacı vardır ve o önceki bölümde bu şifreyi bulmuştur bile: Sol ışıktır. Şifreyi girdiği anda Baba geri döner. Hunter daha önceden yakalanması için çaba sarf ettiği Baba’nın değerini anlamıştır. Baba eski haline döndüğünü herkesten gizler.

Marcus kendi grubunu alarak devasa yapının yanına gitmeye karar verir ki oraya Tapınak adını vermişlerdir. Marcus, Sol’un orada kendisi ile konuşacağını düşünmektedir; çünkü oradayken bazı sesler duymuştu zihninde.

Tekrar birleşen Paul ve Campion arasındaki derin fikir ayrılığı hala sürmektedir. Paul’un tam bir inançlı olmasına karşılık Campion hala bir ateisttir.

Anne ve Tempest gemi kalıntısından ayrılır. Anne doğum yapabileceği bir yer aramaktadır. Bu arada teneke kafayı kendisine bağlamıştır ve fetüsünü onun kaynıyla beslemektedir. Bu sırada Anne ve Tempest’i uzaktan izleyen birisinin varlığı hissediliyor ama bu bölümde bu kişinin kim olduğu gösterilmiyor.

Anne bir tür mağara yakınlarına yerleştirilmiş bazı metaller- Tarot kartları görüyor. Bu metallerin üzerinde semboller vardır ve bir kısmı Anne ve Baba’ya; diğerleri de Sol’un sembollerine benzemektedir. Teneke kafa bunların şeytan tarikatları tarafından kullanıldığını söyler.

Tam bu sırada Sue ve yanındakiler mağara yakınlarına gelirler. Sue önce Anne’ye temkinli yaklaşsa da çocuklarında tavırlarından ve onun karnında bebek olduğunu öğrendikten sonra Anne’yle arasındaki buzları eritiyor.

Anne, Sue’ya “Yüzünü değiştirmişsin; kocan gibi. Bunu Paul’e söyledin mi?” diye sorar. Anne, bu sırrı Paul’ün üzülmemesi için saklayacağını söyler.

Anne, Tarot kartlarının birisine dokununca onun aslında dijital bir şifre kartı olduğu ortaya çıkar. Anne kendisini bir tür simülasyonun içinde görür. Orada siyah giyimli adamlar vardır ve hepsinin ortasında iğrenç bir yaratığın (Şeytan olabilir) kafası görülmektedir. Yaratığın bedeni sanki hapistedir.

Bu sırada gerçek dünyada Anne’nin bedenine gelen kan akışı tersine dönmüştür ve bu durum teneke kafayı güçlendirmiştir. Teneke kafa, Anne’yi etkisiz hale getirir ve Tempest’ı alarak oradan uzaklaşmak ister.

Raised by Wolves

Tempest, Holly’nin yardımıyla teneke kafadan kurtulur. Tempest, onun başındaki zırhın güvenlik sistemini tetikleyen androidin kafasını oradan uzaklaştırır ve zırh teneke kafanın başını sıkıştırarak ezer. Teneke kafa artık ölmüştür.

Bu sırada Baba ve Hunter, uçan aletteki sistem sayesinde Anne’nin yerini tespit eder ve oraya gelirler. Anne ve Baba tekrar birliktedir.

Tapınak’ta Sol’a dua eden Marcus ekibinin güvenini kaybetmek üzeredir. Anne’nin sözlerinden sonra Marcus’un kimliğinden iyice şüphelenmeye başlayan Lucius ona tuzak bir soru sorar. Sonunda onun gerçek Marcus olmadığını anlar.

Marcus ve Lucius kavga etmeye başlar. Kavganın sonunda galip gelen Lucius, Marcus’a Anne’nin gözünü yedirtir ve oradan uzaklaşır.

Onlar uzaklaşırken Marcus’un ağzından sıvı gelmeye başlar. Bunun normalde kan olması gerekiyordu ama onun ağzından gelen sıvı androidlerden akan sıvıyla aynıdır.

Bölüm sonunda Marcus’un da bir android olduğu ortaya çıkmıştır.

Son Eklenenler

En Popüler

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...

Exhuma- Güney Kore Korku Filmi

0
Güney Kore yapımı korku filmi Exhuma, uzun zaman önce ölmüş bir kişinin mezarının açılması sonrasında yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Oldukça zengin bir adam, bazı...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img