Sinema Sayfam

Lucifer 5. Sezon – Tüm Önemli Anlar ve Özet

lucifer-poster-netflix-1

Bu yazıda Lucifer 5. sezonun tüm bölümlerine ait özetler ve önemli anların anlatımları bulunuyor. Yazı tamamen spoiler içeriyor.

Sezon 5 bölüm 1

İblisleri ve Cehennemi kontrol altında tutmak için Cehenneme dönmeye karar veren Lucifer, hükümdarlığında bir cinayet soruşturması yapıyor. Cehennem’de döngüye giren bir adamın katilini soruşturuyor. Dünyadaysa aynı kişinin ölümünü Chloe ve Mazikeen sürdürüyor. Amenadiel ise kulübü yönetmeye başladığı için oradaki sorunlarla uğraşıyor. Linda ise 2 aylık bebek Charli’ye periyodik tabloyu öğretmeye çalışıyor.

Chloe, Lucifer’ın yokluğunun verdiği sarsıntıyı kulüpte eğlenerek atıyor ya da atmaya çalışıyor.

Bölüm birde Lucifer ve Chloe’nin mekansal olarak uzakta olsalar da birbirlerini özlediklerini anlıyoruz.

Bölüm sonunda Lucifer dünyaya dönmüş gibidir ama dönen aslında Lucifer’in ikiz kardeşi Michael’den başkası değildir.

Sezon 5 bölüm 2

Michael aynanın karşısında Lucifer gibi konuşma pratiği yapıyor. Amacı onun hayatını mahvetmek değil; onu ele geçirmek yani Lucifer olmaktır.

Ella Lopez, Lucifer döndüğü için tabi ki çok seviniyor… Michael, Lucifer olmaya çalışsa da Chloe onda tuhaf bir şeyler olduğunu farkındadır. Yalan söylediğini görür örneğin ki Lucifer asla yalan söylememektedir.

Bu arada Mazikeen onun kim olduğunu farkında olsa da Amenadiel ilk gördüğünde onun Lucifer olmadığını anlamaz. Ancak bunu anlaması uzun sürmeyecektir. Bu arada Chloe; Michael ve Maze’i birlikte görür ve bir şok geçirir. Ancak aslında bu onun Lucifer olmadığını anladığı andır.

Bu arada bu bölümde Michael’in insanların en derin korkularını ortaya çıkarabildiğiniz öğreniyoruz. Yani Lucifer’ın tam tersi.

Michael’la yakınlaşan Chloe ona ateş eder ve kim olduğunu sorar. Michael kim olduğunu itiraf etmek zorunda kalır. Ancak akıl karıştırmakta çok usta olan Michael Chloe’ye “Babam seni Lucifer için yarattı, bu yüzden dünyaya getirdi.” der. Chloe’nin zihnine Lucifer’la arasındaki aşkın gerçek olmayabileceği düşüncesi atılır burada.

Bölüm sonunda Amenadiel Cehennem’e gelir ve Lucifer’a dünyaya dönmesi gerektiğini söyler. Amenadiel Michael’in neler yapacağını kestiremediği için endişe duymaktadır.

Sezon 5 bölüm 3

Lucifer, Michael’le karşılaşmak için dünyaya geliyor. Yerine Amenadiel’ı bırakıyor. Bu arada bir başka konuşmada onun Cehennem’de dünya yılıyla binlerce yıl kaldığını öğreniyoruz. Lucifer, önce Chloe ile konuşur ama onun aklı Michael’in söylediklerinden ötürü hala karışıktır. Chloe, Lucifer için yaratıldığını öğrendiği için aralarındaki aşkın gerçek olmadığını düşünmektedir.

Mazikeen, onu almadan Cehennem’e gittiği için Lucifer’a kızgındır. Bu kızgınlığını ilerde Michael kullanmaya çalışacak.

Bu bölümde Michael ve Lucifer karşılaşması gerçekleşiyor. Lucifer dövüşün sonunda Michael’in alın tarafında derin bir yara açıyor. Böylece onun kendisini taklit etmesini engelleyeceğini düşünür.

Bölüm sonunda Michael, Mazikeen’e Lucifer’ın ondan sakladığı büyük bir sır olduğunu söyler. Lucifer olamayan Michael bu kez adım adım onun hayatını mahvetmeye çalışmaktadır.

Sezon 5 bölüm 4

Bu bölümde Lucifer’ın Mazikeen’den sakladığı sırrın ne olduğunu öğreniyoruz. Onun annesi hayattadır ve Lucifer bunca yıl ona hiçbir şey söylememiştir. Mazikeen annesini ziyaret eder ve kısa bir konuşmadan sonra oradan ayrılır.

Mazikeen bu sırrı öğrendikten sonra Michael’e bir adım daha yaklaşır; Lucifer’dansa bir adım uzaklaşır.

Lucifer sezon 5 incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Exit mobile version