Sinema Sayfam

Castlevania – İnanılmaz Bir Ortaçağ Deneyimi

Castlevania-poster-netflix-1

Castlevania, vampirlerin dünyasını başarıyla aktaran bir animasyon. Dracula’nın çok sevdiği karısı Lisa Tepes, büyücülük yaptığı gerekçesiyle ve aşırı bir piskopos tarafından vahşice öldürülünce Dracula, Wallachia halkına savaş ilan ediyor. Ardından da cehennemden topladığı ölümcül şeytani yaratıklardan oluşan ordusunu serbest bırakıyor. Dracula’nın gücü inanılmazdır. Nesillerdir her türlü canavarı avlamakla tanınan bir aile olan Belmont klanının hayatta olan tek kişisi Trevor Belmont vampirlerin efendisine savaşmayı kabul ediyor.

İzleyici Görüşleri

Netflix, bu yapımı uyarlamakla için iyi bir seçim yaptı. Castlevania, ikonik karakterler ve güzel bir sanat tasarımıyla akıcı bir tarih çizgisine sahip. Filmin müziği de fena değil, bazı Gotik ve melodik şarkılar, sizi dizi boyunca her karşılaşmada sakinleştiriyor. Castlevania ile ilgili tek sorun, bazı bölümlerde açıklama eksikliği ve ilk sezonun uzunluğu… İlk sezon sadece 4 bölüm. Castlevania inanılmaz bir sanat tasarımına sahip. (laradavid)

Netlfix’teki Castlevania anime harikaydı. Serinin büyük bir hayranı olarak, gerçekten ihtiyaç duyduğu şey buydu. Yine de çok daha uzun olmasını istedim; en az 13 bölüm. Üstelik benim favorim Belmont, Trevor’ı takip ediyor. Tabii ki oyunlarda olduğu gibi “Vania-esque” müziği yoktu, buna gerek de yoktu. Her şekilde harika bir Castlevania anime gibi hissettim. Buradaki düşük puanları göz ardı edin. Görüşleri tamamen çöp ve düşük puanlama için korkunç nedenler öne sürüyorlar. Gelecek sezon hevesle bekliyorum. (tidusx-25907)

Son sezon ilk iki sezonun kalitesini koruyor. Sadece daha fazlasını istiyorum, çok daha fazlasını. 100 bölüm sezonu daha istiyorum. (jnagle811)

Buradaki tek şikayetim serinin kısalığı. Dört tane 23’er dakikalık bölümler o kadar çok içerik değil Sonuçta, özellikle Castlevania serisine ilgi duyanlar için ve buna aşina olmayanlar için bile cesur, iyi animasyonlu, iyi hareket eden karanlık bir ortaçağ fantezi arayışı için zaman ayırmaya değer. (joneckr)

Ellis’in karakter gelişimi kesinlikle ikinci sırada. Her bölümünü birden çok kez izledim. Çok hassas, çok acımasız, çok hüzünlü. Eğer oyun serisinin bir hayranı iseniz, mutlaka izlemelisiniz. Her sezon, her bölümün üzerine inşa ediliyor ama asla hayal kırıklığına uğratmıyor. Bu dizinin hakları neredeyse bir şaheser yaratan sevgi dolu ellere teslim edildi. Şükür ki Nexflix, popüler animasyon başlıklarını devam ettiriyor gibi görünüyor. (bradleylogan-24056)

Orijinal adı: Castlevania

Tür: Animasyon, aksiyon, macera

Bölüm sayısı: 22 (3 sezon)

Süre: 23 dakika (ortalama)

IMDB puanı: 8,2

Ülke: Amerika

Yayın tarihi: 2017 – (devam ediyor)

Yapımcı: Warren Ellis

Seslendirmeler: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso, Theo James, Adetokumboh M’Cormack, Graham McTavish, Jaime Murray

Castlevania karakterleri
Exit mobile version