17.7 C
İstanbul
KategorilerAnimasyonKengan Ashura'nın En Büyük Rakibi: Baki

Kengan Ashura’nın En Büyük Rakibi: Baki

Netflix’in son dönemdeki başarılı animelerinden Baki, yine aynı platformda yayınlanan Kengan Ashura adındaki animeye pek çok yönden benzerlik gösteriyor. Kengan Ashura’da belli bir arenanın içerisinde gerçekleştirilen dövüş turnuvaları Baki’da daha farklı bir formatta çıkıyor karşımıza…

Baki Kim?

Baki henüz 17 yaşında olan bir Japon çocuğun adı. Baki henüz bu yaşında Japonya’nın en güçlü çocuğudur ve daha önceden düzenlenen bir dövüş turnuvasında birinci olmuştur. Onun birinci olduğu turnuvayı anime başlangıcında görmüyoruz. Sadece Baki’nin şampiyon olduğu bilgisi veriliyor bizlere. Tokugawa adlı yaşlı bir organizatör ilk bölümde Baki’yi görmek için onun okuluna geliyor. Tokugawa, çeşitli ülkelerde bulunan ve birbirinden güçlü, birbirinden farklı özelliklere sahip tam beş idam mahkumunun bulundukları hapishanelerden firar ettiklerini söyleyerek Baki’yi uyarıyor. Onun bu haberi Baki’ye  verme nedeni bu suçluların hepsinin Tokyo’ya geldiği bilgisine sahip olması. Bu korkunç ve azılı suçlular hapishaneden kaçarken ortak bir ağızla “Yenilgiyi tatmak istiyorum.” diyorlar. Onlara yenilgiyi tattırabilecek tek kişiyse Tokyo’da yaşayan ve Japonya’nın en güçlü dövüşçüsü olan Baki’dir.

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Baki (sağdaki)

Genel İzlenimlerim

Animede ilk gözümüze çarpan özellikle dövüş sahnelerinin içerdiği fantastik unsurlar. Kengan Ashura’da silah kullanmak yasaktı ve dövüşler elle yapılıyordu. Ancak Baki’de bu duruma bir farklılık getirilmiş. Dövüşler sokaklarda ya da herhangi bir mekanda yapılabiliyor. Dövüşçülerin herhangi birisi istediği bir diğerini hedef olarak seçebiliyor. Bu nedenle dövüş sırasında rakibi alt etmek için etrafta bulunan nesneler kullanılabiliyor.

Baki’yle ilgili söylemek istediğim bir diğer nokta dövüş sahnelerinin renkliliği. Kengan Ashura’nın gerçekçiliği ve sadeliğine karşılık Baki dövüş sahnelerinde abartıya kaçacak şekilde renkli teknikler kullanıyor. Bu durum ilk başlarda garipsense de birkaç bölüm seyrettikten sonra yerini hayranlığa bırakıyor.

Tokya’ya Gelen 5 Azılı Suçlu

Baki’nin bulunduğu şehre yani Tokyo’ya gelmek ve yenilgiyi tatmayı amaçlayan devasa güçlere sahip beş azılı suçluyu tanıyalım.

1.  Argatho Hapishanesi – Amerika: Bu hapishanede sıradan insanları bir saniyede öldürebilecek kadar güçlü Dorian bulunmaktadır. Dorian bir idam mahkumudur. İnfazı gerçekleştirilir ve asılır. Tam 10 dakika boyunca asılı kalan Dorian’ın aslında ölmediği ortaya çıkar. İnfaza katılan herkesi asarak hapishaneden kaçan Dorian’ın hedefinde Tokyo vardır.

Dorian

2. Karios Hapishanesi – İngiltere: Burada bulunan ve elektrik verilerek idam edilmek üzere olan mahkum Doyle’dir. Mahkuma elektrik verilir ve öldüğü düşünüldüğü için işlem sona erdirilir. Ancak Doyle ölmemiştir ve orada bulunan herkesi öldürdükten sonra Tokyo’ya gitmek için hapishaneden kaçar.

Doyle

3. Evans Hapishanesi – Rusya: Sikorsky adlı idam mahkumu tam 100 metrelik düz duvarı tırmanarak hapishaneden kaçmıştır. Onun kaçtıktan sonra Rusya’nın büyük ve dev şampiyonu Garland’ı öldürdüğü görülüyor.

Sikorsky

4. Denizaltı Hapishanesi – Amerika: Kendisini görmeye gelen bir adamı vahşice öldürerek kaçan Spec isimli mahkum amacı da Tokyo’ya ulaşmak. Bulunduğu hapishane suyun tam 200 metre altında ve yüzeye ulaşmak için hiç durmadan 5 dakika yüzmek gerekiyor. Yeryüzünde bunu yapabilecek hiç kimse bulunmuyor; Spec hariç. Suyun yüzüne çıkan Spec orada bulunan kişileri vahşice öldürerek Tokyo’ya doğru yola çıkıyor.

Spec

5. Japonya’da bir yer: Japonya sınırları içerisinde roket mermisine bile dayanabilen bir camın arkasında tutulan Ryuukou Yanagi adlı mahkum zekasını ve yeteneğini kullanarak oradan kurtulur. Etrafındaki kişileri öldüren caninin hedefinde aynen diğerleri gibi Tokyo bulunmaktadır.

Ryuukou Yanagi

Sonuç

Baki, dövüş sanatları animelerini seven izleyiciler için kaliteli ve eğlenceli bir alternatif. Eğer Kengan Ashura’yi seyretmediyseniz tabi ki öncelikle onu tavsiye ediyorum. Ancak dövüş sahnelerinde biraz daha canlılık, renklilik, fantazi ve hareket istiyorsanız Baki hiç de yabana atılacak bir anime değil. Şiddetle tavsiye edilir.

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img