Sinema Sayfam

Thieves of The Wood (2018) – 1700’lerin Robin Hood’ları

Thieves of the Wood

Thieves of The Wood(2018) 1700’lerin Robin Hood’ları

Orijinal adı The Flemish Bandits olan ve Netflix’te Thieves of The Wood (Ormanın Hırsızları) adıyla yayınlanan Belçika yapımı dizi aslında 2018 yılında yayınlanmış. Netflix’in diziyi satın alması muhtemelen ikinci sezonunu yakında göreceğimiz anlamına gelebilir. Toplam 10 bölümden oluşan ilk sezonun bölümleri 45-50 dakika aralığında değişiyor. 

Konusu

Yapım 1400’lü yıllarda geçiyor.  Silesian cephesinde Avusturya ordusu için paralı asker olarak yer alan Jan kendi köyünün bulunduğu bölgeye yani Aalst’ın Flaman bölgesine dönüyor. Ancak döndüğü zaman köyünün ve bulunduğu bölgenin Fransız ordusunun kampına dönüştüğünü görüyor. Aslında Jan’ın orada kalmak ve mücadele etmek gibi bir düşüncesi bulunmuyor ki zaten buna olanakları bulunmuyor. Onun amacı özgürlükler bölgesi olarak adlandırdığı Amerika’ya geçiş yapmak ve hayatını orada sürdürmek. Ancak işler onun düşündüğünden daha farklı ilerliyor. Şehirde çeşitli sebeplerle barınamayan, kasabadan dışlanan ve sürülen kişilerin sığındığı ormanlarda yaşayan soyguncu çetesi Jan sayesinde daha büyük ve daha farklı düşünmeye başlıyor. 

Sonuç

Dizinin bu yazı yazılırken henüz 93 kişinin kullandığı oylamayla oluşan IMDB puanı 6,6… Benim bu dizi için verdiğim puan 6 oldu. Dizinin bence en büyük artısı ilk bölümden itibaren bizleri içine alan muhteşem atmosferi ve kostümlerinin başarısı. Dizi gerçekten de 1400’lerin atmosferini çok başarılı bir şekilde yansıtabilmiş. Diğer taraftan dizinin düşük temposu, çoğu zaman tahmin edilebilir senaryosu ve bazı oyuncuların inandırıcı rol yapmaktan hayli uzak olması ilk planda aklıma gelen olumsuz yönleri. Eğer modern hayatı anlatan, hızlı tempolu, bol efektli dizilerden sıkıldıysanız Thieves of The Wood sizin için yavaş ve biraz sıkıcı da olsa güzel bir alternatif olabilir. 

 

Exit mobile version